Home / Nieuws / Nieuws Items
'Rondslingerende driewielers en jacuzzihuizen'
Stedelijke laagbouw in De Linie Groningen
24-11-2010 | Aantal x gelezen: 4433

‘We hebben al die gezinnen met hun kinderen de stad uit gejaagd’, zegt de Groningse stadsbouwmeester Niek Verdonk. En dit heeft in Nederland op veel plaatsen geleid tot eindeloze uitbreidingswijken aan de stadsrand. Dat het ook anders kan bewijst de Groningse wijk De Linie, de vierde bestemming in de excursiereeks Prachtig Compact NL. Hier kan men met eigen ogen zien dat compact bouwen prima kan aansluiten bij de wensen van de bewoners.

Lees het hele verslag van de excursie naar De Linie (pdf)

De excursie naar Groningen was de vierde in de reeks Prachtig Compact NL, een reeks die het Nirov i.s.m. het Atelier Rijksbouwmeester organiseert. Dit jaar vinden er nog twee excursies plaats: naar Nieuw Spoorwijk in Den Haag op 25 november en naar het Dobbelmanterrein in Nijmegen op 9 december.

Op 19 januari 2011 organiseert het Nirov in samenwerking met het Atelier Rijksbouwmeester een symposium over compact bouwen in het Beatrixgebouw in Utrecht. (meer informatie)

Bent u geintresseerd in het CPO proces, dan bent u van harte welkom op de CPO verdiepingsdag op 1 december in Apeldoorn. (meer informatie)

x
Voer hieronder uw e-mailadres in en u krijgt uw gegevens toegestuurd.